Näringsmedicinska Uppslagsboken
Detaljer
Uppslagsverket behandlar nyckelkomponenter i en hälsosam kosthållning samt fördelar och nackdelar med olika typer av kost.
Den ger också utförlig information om användning av vitaminer, mineral, aminosyror, enzymer, alger, spannmålsgräs, juicer, kryddor och probiotika.
Verket lyfter även fram fakta angående interaktioner mellan läkemedel och kosttillskott.
Innehåll:
- Kostbehandling,
- Aminosyror,
- Fytokemikalier,
- Enzymer, koenzymer,
- Alger och spannmålsgräs,
- Smoothies och juicer,
- Probiotika, prebiotika,
- Vitaminer,
- Glykonäringsämnen,
- Mineral,
- Fettsyror,
- Kryddor,
Viktig information om följande:
- Individanpassad kostbehandling för en bättre hälsa.
- Funktion och biokemisk aktivitet hos enskilda näringsämnen.
- Säkerheten angående kosttillskott.
- Hur kosttillskott verkar, samverkar, med- och motverkar varandra.
- Rekommenderade, optimala, terapeutiska och toxiska doser.
- Interaktioner mellan läkemedel och näringsämnen.
- Indikationer och kontraindikationer
- Sjukdomsregister.
833 sidor. Av Peter Wilhelmsson.
Mer information
Artikelnummer | 13-109 |
---|